Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοινωση υποψηφίων της ΑΣΕ

 



Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΕΠ-ΕΒΠ Ιονίων Νήσων

 
Όλοι οι μόνιμοι, οι αναπληρωτές, οι νεοδιόριστοι παίρνουμε μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου
Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπροσώπων στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Συμμετέχουμε - Υπερασπιζόμαστε το σωματείο μας!

 

Εκλέγουμε μαχητικό Διοικητικό Συμβούλιο

που θα οργανώνει τον αγώνα μας!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Από την αρχή της πανδημίας, δίνουμε μάχες σε πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες. Με αυτοθυσία, με τεράστιες προσπάθειες και χωρίς να έχουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (πχ πολλοί μαθητές στα μέσα μετακίνησης κλπ) κρατήσαμε ανοιχτά τα σχολεία, ώστε οι μαθητές μας, μην χάσουν δεξιότητες που με κόπο είχαν κατακτήσει! Ήμασταν δίπλα στους γονείς τους, βοηθώντας τους να εκπαιδεύσουν και διαχειριστούν την πίεση των υγειονομικών κανόνων που δέχονταν τα παιδιά τους!

 

Είμαστε περήφανοι που όλο το διάστημα της πανδημίας σταθήκαμε υπεύθυνα στο ρόλο μας, στηρίζοντας τους μαθητές μας και τις οικογένειες τους, σε αντίθεση με την ανευθυνότητα της κυβέρνησης.

 

Ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε είναι σκληρός, διαρκής και δεν είναι έργο μιας πράξης.

 

Συνεχίζουμε, ενάντια σε έναν οδοστρωτήρα νόμων, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να αξιοποιήσει την πανδημία με πιο βίαιο τρόπο, προκειμένου να υλοποιήσει αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση που έχουν σχεδιαστεί εδώ και 30 χρόνια και πλευρές τους έχουν υλοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ). Ο αγώνας των εργαζομένων στην εκπαίδευση συγκρούεται με τον πυρήνα της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ, είναι κόντρα στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υλοποιούν αυτή τη στρατηγική στην Παιδεία και συνολικότερα.

 

Επισημάναμε ότι αξιολόγηση όχι μόνο δεν οδηγεί στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου αλλά αντιθέτως το κατηγοριοποιεί και το αφήνει έρμαιο στην διάθεση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, απαλλάσσοντας την κυβέρνηση και το υπουργείο από οποιαδήποτε ευθύνη και υποχρέωση.

 

  • Να μείνει στα χαρτιά η αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», να μην περάσει η παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Επαναπροκήρυξη άμεσα της απεργίας – αποχής.
  • Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη)

 

Αν θέλεις ο σύλλογος να έχει δράση, να βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων να δρα και να διεκδικεί μην μένεις θεατής.

 

Το σωματείο είναι κοινό μας σπίτι! Με ενεργητική συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τους αντιεκπαιδευτικούς και αντεργατικούς νόμους, να ανοίξουμε δρόμο για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

 

Η ύπαρξη και η δράση του αποτελεί ευθύνη όλων μας, που υπηρετούμε στα σχολεία, στα ΚΕΔΑΣΥ, στις ΕΔΥ και στηρίζουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

 

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος! Ο δρόμος του αγώνα, της ενότητας των εργαζομένων, της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

·         Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουμε στα σχολεία, με  εξίσωση των δικαιωμάτων μας  με αυτά των μόνιμων συναδέλφων. Κάλυψη όλων των αναγκών, με βάση τους μαθητές με αναπηρία, αλλά και τις συνολικότερες ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού, σε  επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό στη γενική και ειδική εκπαίδευση, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.

·         Ίδρυση, λειτουργία όλων των αναγκαίων ειδικών δομών, ειδικών σχολείων, τμημάτων ένταξης, ΚΕΔΑΣΥ, αύξηση των ΕΔΥ, με μία, τουλάχιστον επιτροπή στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, ώστε να μπορούμε να επιτελούμε με αναβαθμισμένο τρόπο το επιστημονικό και βοηθητικό έργο για όλα τους μαθητές με αναπηρία.

·         Σύγχρονες, ασφαλείς κτιριακές υποδομές, με τον ανάλογο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να προσφέρουμε τις επιστημονικές μας γνώσεις και το βοηθητικό έργο ολόπλευρα, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες.

Πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση, από τα ΚΕΔΑΣΥ, από την είσοδο κιόλας του μαθητή στην εκπαίδευση, χωρίς κόφτες και πολύμηνες καθυστερήσεις για να πετυχαίνουμε τα βέλτιστα επιστημονικά αποτελέσματα στην παρέμβασή μας.

 

 

 

Καλούμε κάθε συνάδελφο να μας εμπιστευτεί με την ψήφο του!

Πάρτε θέση και μπείτε στον αγώνα!

Συμμετέχουμε στις συλλογικές διαδικασίες!

Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!

 

 

 

ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΕΠ –ΕΒΠ.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 202

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου