Η πρόκληση του μήνα

 • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
 • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κείμενο Στήριξης του Σωματείου 'για τα παιδιά μας'

Λάβαμε, δημοσιοποιούμε το παρακάτω κείμενο συμπαράστασης  και ευχαριστούμε απο καρδιάς το ΔΣ του Σωματείου 'για τα παιδιά μας' που αναγνωρίζει και συμμερίζεται, τόσο τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών με αναπηρία, αλλά και των εργαζομένων και άνεργων του ευαίσθητου χώρου της Ειδικής Αγωγής.      Κέρκυρα 17/11/2016
                                                                                         Αρ.Πρωτ:  3

ΠΡΟΣ:  Σύλλογο Ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Υπ΄οψιν: Προέδρου κυρίας Μαρίας Αγάθου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων   

Υπ΄οψιν: Διευθυντή κύριου Κωνσταντίνου Θ. Γκούση

ΘΕΜΑ: Συμπαράσταση α) στα παιδιά των ειδικών σχολείων και στους κηδεμόνες τους, α) στους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή.
O Σεπτέμβρης σηματοδοτεί την έναρξη της σχολικής ζωής, την επιστροφή στη μάθηση και στην εκπαίδευση. Τα παιδιά , όλα τα παιδιά, επιστρέφουν στα σχολειά για να απολαύσουν και να λάβουν γνώσεις, παιχνίδι, ζωή.

            Τα άρθρα του Συντάγματος της χώρας τόσο το καθένα ξεχωριστά όσο και με τη συνδυαστική τους ερμηνεία, προστατεύουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και συνιστούν το πλαίσιο που επιτρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία και τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία. Η συνταγματική κατοχύρωση του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου (Άρθρο 2) και της αρχής της ισότητας έναντι του νόμου και των ίσων δικαιωμάτων (Άρθρο 4), αποτελούν τους θεμέλιους λίθους του ρυθμιστικού πλαισίου για τα άτομα με αναπηρία και την αντιμετώπισή τους από το κράτος. Με την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους (Άρθρο 21), και του κράτους δικαίου (Άρθρο 25), τα άτομα με αναπηρία εξοπλίζονται με το ιδιώνυμο συνταγματικό δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία τους, την επαγγελματική τους ένταξη και τη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Η νέα διάταξη (παρ. 6) του Άρθρου 21, σε συνδυασμό με την αρχή της αναλογικής ισότητας (Άρθρο 4 παρ.1) και με την επίσης νέα διάταξη (παρ. 2) του Άρθρου 116, η οποία επιτρέπει τη λήψη θετικών μέτρων υπέρ ομάδων οι οποίες τελούν υπό συνθήκες πραγματικής ανισότητας, δίνει τη δυνατότητα στον νομοθέτη να λάβει όλα τα μέτρα που είναι αναγκαία για την προστασία ή για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία.


Η παρ. 6 του Άρθρου 21, ουσιαστικά συνιστά την υιοθέτηση του κοινωνικού μοντέλου για την αναπηρία και συνακόλουθα την υποχρέωση της Πολιτείας να σχεδιάζει και να μεριμνά για τη λειτουργία της κοινωνικής ζωής με τρόπο ώστε να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Στην έννοια της κοινωνικής ζωής ενυπάρχουν οι έννοιες της εκπαίδευσης , της πληροφόρησης, της επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας, της εργασίας.
            Η νέα χρονιά αμαυρώθηκε από την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, την υποστελέχωση με εκπαιδευτικούς , ειδικούς επιστήμονες και προσωπικό με εξειδικευμένη πρακτική και θεωρητική γνώση .
            Τα παιδιά με απλές, σύνθετες ή εκτεταμένες διαταραχές χρήζουν συγκεκριμένης αντιμετώπισης. Η εξατομικευμένη εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και θεραπειών στα πλαίσια υπηρεσιών εκπαίδευσης και υγείας διασφαλίζει την υποστήριξη , σταθερότητα και προώθηση της εξέλιξης και ανεξαρτητοποίησης του ατόμου.
            Η έλλειψη τέτοιου είδους αντιμετώπισης και πρόνοιας αποτελεί τροχοπέδη στην μάθηση, στην εκπαίδευση, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης , των δεξιοτήτων και της ανεξαρτησίας αυτών των παιδιών.
            Λένε ότι «ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα αδύναμα μέλη της». Εάν η ειδική αγωγή στην κοινωνία μας και στη χώρα μας είναι «μεσαίωνας» τότε το κράτος οφείλει να επαναπροσδιορίσει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες . Κι εμείς ως κοινωνία οφείλουμε για μια ακόμη φορά να φωνάξουμε, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και τα κεκτημένα, να απαιτήσουμε να πάψουν οι «αλχημείες» και τα ημίμετρα, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και οι Νόμοι . Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.
Σε διαφορετική περίπτωση θα αποτελεί η Ειδική Αγωγή όπως εν τοις πράγμασι προσδιορίζεται και εφαρμόζεται από την πολιτεία μας … παγκόσμια καινοτομία !
            Με το παρόν κείμενο εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους στις υποστελεχωμένες δομές ειδικής αγωγής, στους άνεργους επιστήμονες που πρέπει να στηρίξουν αυτό τον ευαίσθητο χώρο και βέβαια στις οικογένειες αυτών των παιδιών, που λόγω της κρατικής αναλγησίας εξοστρακίζονται αντί να ενσωματώνονται. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας στις διεκδικήσεις για τα δικαιώματα όσων δεν έχουν δική τους φωνή.
Με εκτίμηση
Για το σωματείο
«για τα παιδιά μας»

Η πρόεδρος                                    Η Γεν. Γραμματέας
Χειμαριού Γενοβέφα-Θεοδώρα          Βασιλεία Τρίψα


1 σχόλιο:

 1. ΔΑΝΕΙΑ LENDINGTREE® INC.


  Έχετε επιδοθεί πού να λάβετε δάνεια, απορρίφθηκαν από τράπεζες και τώρα απογοητευθήκατε από πού να πάρετε δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στο lendingtreegroupinc@gmail.com.

  Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
  Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
  Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
  Δάνειο για αγορά διαμερίσματος;

  Μην ψάχνετε άλλο, το LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
  Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
  Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
  Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
  οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

  Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αριστείας μας Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ανά πάσα στιγμή της ημέρας.
  Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
  20 χρόνια

  Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

  . πραγματική χρηματοδότηση
  . επενδυτής ακινήτων
  . δάνεια κατασκευής
  . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
  . στεγαστικά δάνεια
  . Καταναλωτική πίστωση,
  . Δάνεια FHA
  . προσωπικά δάνεια
  . δάνεια αυτοκινήτων
  Εάν χρειάζεστε δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας μέσω

  email: lendingtreegroupinc@gmail.com

  email: lending-tree@outlook.com

  Ζεστή σκέψη

  ELIZABETH WALTER

  LENDINGTREE INC®

  ΑπάντησηΔιαγραφή