Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Διαμαρτυρία του ΣΕΕΑΠΙΝ για την υποστελέχωση των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ) με αφορμή και τη μετακίνηση μέλους του συλλόγου σε άλλο σχολικό πλαίσιο

 Ο ΣΕΕΑΠΙΝ, ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας, εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Οι μεγάλες ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό που  υπάρχουν στα σχολεία μας από την μη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται κάθε χρόνο, είναι πραγματικότητα! Το αίτημά μας για να καλυφθούν όλα τα κενά με τις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που λείπουν σήμερα από τις ΣΜΕΑΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ και όχι καπρίτσιο!

 

Το ζήτημα μετακίνησης μιας συναδέλφου ΕΒΠ από μία σχολική μονάδα ειδικής αγωγής στην Κεφαλλονιά προς μία άλλη για να καλύψει ένα κενό που προέκυψε, ενώ ταυτόχρονα αφήνει κενό στη μονάδα απ’ όπου μετακινείται, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως δεν καλύπτονται ουσιαστικά τα κενά αλλά μπαλώνονται με εσωτερικές αλλαγές. Εκτός των άλλων, για τη συγκεκριμένη μετακίνηση,προκύπτουν και ερωτηματικά καθώς δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ είναι γνωστά τα βήματα και οι προϋποθέσεις μετακίνησης σε άλλη σχολική μονάδα ενός μέλους ΕΕΠ ή ΕΒΠ.

Στην ίδια λογική του μπαλώματος των κενών, κλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και συνάδελφοι που στελεχώνουν τα ΚΕΔΑΣΥ, να μετακινηθούν στις ΕΔΥ σχολείων (επιτροπές διεπιστημονικής υποστήριξης). Το αποτέλεσμα είναι οι συνάδελφοι να γίνονται λάστιχο από το ένα πλαίσιο στο άλλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στην προσωπική τους ζωή αλλά και στη δουλειά τους!

Είναι αποκαλυπτικό των κενών και των ελλείψεων, το γεγονός ότι δύο σχολεία ειδικής αγωγής καλύπτονται από ένα συνάδελφο ΕΒΠ το καθένα.

  • ·     Απαιτούμε τη μη μετακίνηση της συναδέλφου που θα δημιουργήσει ελλείψεις στο σχολείο που υπηρετεί έως και σήμερα και την άμεση προκήρυξη ώστε να καλυφθεί το κενό που προέκυψε στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αργοστολίου.

 

Δε χωράει καμία αναμονή! Καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους γονείς, από κοινού να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία μας!

 

  • ·         Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας , για να μην σμπαραλιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.
  • ·         Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου