Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Κάλεσμα του ΣΕΕΑΠΙΝ προς τα μέλη του για συμμετοχή στις δράσεις 25-26 Φεβρουαρίου

          ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κέρκυρα – Τ.Κ. 49100

http://eidikotitesionian.blogspot.com - Εmail:seeapin@gmail.com

Κέρκυρα 24/2/22

Αρ.Πρωτ:11

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης με αφορμή τα δυο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, τα ελλιπή υγειονομικά μέτρα, την εργασιακή ανασφάλεια και την ακρίβεια που έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στα εισοδήματα των εργαζόμενων, γνωστοποιούμε στα μέλη μας ότι γίνεται  κάλεσμα σε όλα τα Ιόνια για συμμετοχή στις κατά τόπους δράσεις.

 Στη Λευκάδα στις 25/2 στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία του Αγ. Μηνά

Στην Κέρκυρα στις 26/2  στις 11.00 π.μ στην πρώην νομαρχία

Στην Κεφαλονιά στις 26/2 στις 11.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου

Στην Ζάκυνθο στις 26/2 στις 11.30 π.μ. στη νομαρχία

 Μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια. Η μισθολογική καθήλωση η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις μας έχουν πλήξει καίρια τα εισοδήματά μας. Πριν καν τελειώσει ο μήνας, ο μισθός μας έχει εξανεμιστεί.

Παράλληλα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός με το γεγονός ότι μετράμε πάνω 23.000 νεκρούς από την πανδημία και να μην λαμβάνεται ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και ενώ το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει σχεδόν καταρρεύσει, η κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική ενίσχυση των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών. Οργή προκαλούν στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, τα κενά στα σχολεία,  το γεγονός οτι στοιβάζονται 25 παιδιά μέσα στην τάξη και συνεχίζεται το πρωτόκολλο του 50%+1, αδιαφορώντας κατ’ ουσία για την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα σοβαρό μέτρο, προκειμένου να ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία, να στηρίξει εμάς τους εκπαιδευτικούς, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια γνωστικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές μας αλλά και τα ψυχολογικά και τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν προκληθεί από την διαχείριση του κορωνοϊού.

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, βάζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες στο επίκεντρο της πάλης, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην απεργία, στη χειραφέτηση του συνδικαλιστικού κινήματος από το κράτος και τους μηχανισμούς του, καταργούμε το ν. Χατζηδάκη στην πράξη. Να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα τα έχουμε κατακτήσει

με θυσίες, με σκληρούς αγώνες!

 

Απαιτούμε :

    Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των ΜΚ 2015-2017, στήριξη όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο τους. Να μην γίνει καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο.

        Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.

      Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

      Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λ.π.). Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσων νόσησαν.

        Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη). Καμία διάταξη του, ούτε ηλεκτρονικές εκλογές, ούτε μητρώα και φακέλωμα, ούτε αλλαγή του τρόπου προκήρυξης των απεργιών, ώστε να μην εφαρμοστεί από τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες

    Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, για την θέρμανση και όλων των έκτακτων αναγκών.

        Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία όσων τμημάτων ένταξης χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ.

        Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.

    Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και με ίδια μέσα από τους εκπαιδευτικούς.

 

 

 

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου