Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

«ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΔΑΣΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κέρκυρα – Τ.Κ. 49100

http://eidikotitesionian.blogspot.com - Εmail:seeapin@gmail.com

 

 

                                                                                         

Κέρκυρα, 24-01-2022

Αρ. Πρωτ.:  4

 

Προς: 

- ΠΔΕ Ιονίων Νήσων

- Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Κέρκυρας

- Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

 


 

Ο ΣΕΕΑΠΙΝ ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ των Ιονίων Νήσων, έχει συμβάλει σημαντικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, στη διεκδίκηση για εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών προστασίας από τον κορωνοϊό, αλλά και για κάθε δράση προάσπισης της υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων και των μαθητών.

Το ΔΣ του ΣΕΕΑΠΙΝ συντάσσεται με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η οποία στην υπ’ αριθμόν πρωτόκολλο 01/05-01-2022 επιστολή διαμαρτυρίας (https://poseepea.blogspot.com/2022/01/blog-post.html), που απέστειλε στο ΥΠΑΙΘ σχετικά με τα επισφαλή μέτρα προστασίας από το νέο κύμα κορωνοϊού, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων και των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ,  πρότεινε μία σειρά από τεκμηριωμένα και αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων Γενικής και Ειδικής εκπαίδευσης, καθώς των ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ.

 

Επίσης, μαζί με την Ομοσπονδία μας (ανακοίνωση με Αρ. Πρωτ.: 02/10-01-2022), διεκδικούμε τη διενέργεια δωρεάν εργαστηριακών test με περιοδικούς και συστηματικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους σε όλα τα σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ, απαιτούμε τη δημόσια ανάρτηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών και τέλος ζητάμε από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την λειτουργία των σχολικών μονάδων και των ΚΕΔΑΣΥ. Ωστόσο, το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση συνεχίζουν να αγνοούν επιδεικτικά τόσο τις προτάσεις αυτές όσο και την υγεία των μαθητών, των γονέων, των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και των εκπαιδευτικών!

Η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας είναι προκλητική καθώς συνεχίζει τόσους μήνες να αφήνει τις εκπαιδευτικές κοινότητες ανοχύρωτες από τις υγειονομικές και ψυχοκοινωνικές συνέπειες της πανδημίας. Εμείς είμαστε, που όλους αυτούς τους μήνες με πλήρη συνείδηση του ρόλου μας, στηρίζουμε με τις παρεμβάσεις μας όχι μόνο τους μαθητές μας αλλά και τις οικογένειές τους. Απέναντί μας και όχι δίπλα μας, έχουμε το Υπουργείο Παιδείας που όλο αυτό το διάστημα δεν παίρνει άμεσα ουσιαστικά και αναγκαία μέτρα.

Για τους παραπάνω λόγους, το ΔΣ του ΣΕΕΑΠΙΝ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 26/1/2022, 12:00-14:00, για όλα τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ της Κέρκυρας, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέλευση των εργαζομένων στην παράσταση διαμαρτυρίας στην παλιά Νομαρχία στις 12.30.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                                               Η Γενική Γραμματέας

 

 

 

Γκούθας Ιωάννης                                                                        Ποταμιάνου Μαρία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου