Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Αντιπολεμικό Ψήφισμα για Ουκρανία

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κέρκυρα – Τ.Κ. 49100

http://eidikotitesionian.blogspot.com - Εmail:seeapin@gmail.com

 

 

                                                                                        

Κέρκυρα, 21-03-2022

Αρ. Πρωτ.: 14

 

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

 Δημοσιεύουμε παρακάτω το ψήφισμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία, το οποίο κατά πλειοψηφία υιοθέτησε το ΔΣ του ΣΕΕΑΠΙΝ:

 Ο ΣΕΕΑΠΙΝ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις τους σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου. Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια εμπλέκοντας την χώρα σε πόλεμο, με ενέργειες που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Η αποστολή όπλων, η παραχώρηση εδαφών και υποδομών δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από κανέναν δημοκρατικό, φιλειρηνιστή πολίτη. Η Ελλάδα πρέπει να είναι μια χώρα υπέρμαχος της ειρήνης στην περιοχή και να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια τα θύματα των πολεμικών επιχειρήσεων.

Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση θα εργαλειοποιήσει την πολεμική εμπλοκή για να σφίξει και άλλο το ζωνάρι και να υποβαθμίσει περαιτέρω τους πολύπαθους τομείς της Παιδείας και της Υγείας.

Ο ΣΕΕΑΠΙΝ, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, οι οποίοι υποστηρίζουν καθημερινά μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες, καταδικάζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν! Επίσης, καλεί τα μέλη του να βρίσκονται σε εγρήγορση για συμμετοχή σε κάθε φιλειρηνική μορφή αντίδρασης!

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

Δυναμικά υπέρ κάθε δοκιμαζόμενου λαού με πράξεις!

Εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε συμμετοχή κι εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο!

Συμπαραστεκόμαστε στην δοκιμαζόμενη εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα στην ευρύτερη περιοχή, ελπίζοντας να τερματιστούν οι πολεμικές συγκρούσεις!

Το  ΔΣ του ΣΕΕΑΠΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου