Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Συνδιοργάνωση Διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ - Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας-ΕΓΕΣΥΚ-ΣΕΕΑΠΙΝ

Ο ΣΕΕΑΠΙΝ με πολλά μέλη άνεργα, είτε εργαζόμενα σε υποστελεχωμένες Υποστηρικτικές Δομές και Ειδικά Σχολεία, δεν μπορεί να μένει αμέτοχος στην καταπάτηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχουν κερδηθεί με αγώνες χρόνων.  Στο πλευρό συνανθρώπων μας, δασκάλων, καθηγητών, γιατρών και άλλων εργαζομένων που βάλλονται συστηματικά και ανελέητα, θα είμαστε εκεί όχι μόνο για να προβάλλουμε τις ελλείψεις στον χώρο της Ειδικής Αγωγής αλλά για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματα που ανερυθρίαστα, κλέβουν από την ζωή μας.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
Αμείωτη συνεχίζεται η καταστροφική πολιτική που κατεδαφίζει κάθε κοινωνική παροχή. Υγεία Παιδεία είναι στο στόχαστρο με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις μονάδων, με τις διαθεσιμότητες και τις μετατάξεις εργαζομένων, με τις δραματικές περικοπές κονδυλίων. Το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα» για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση πραγματοποιείται με την αφαίμαξη μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων με την εκμηδένιση όποιων δημοσίων και δωρεάν παροχών υγείας και παιδείας, με τις μειώσεις μισθών συντάξεων, με την εξαφάνιση του εφάπαξ, με τις προαναγγελλόμενες απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που προστίθενται στο ενάμιση εκατομμύριο ανέργων. Ο νέος νόμος για το λύκειο θα εξωθήσει βίαια δεκαπεντάχρονα από το εκπαιδευτικό σύστημα και θα τα οδηγήσει στη μαθητεία δηλαδή στη δωρεάν εργασία. Το χρέος, στο όνομα του οποίου εξοντώνεται ο λαός, όχι δεν μειώνεται, αλλά αυξάνει. Όλο και περισσότερο γίνεται κατανοητό ότι ο πραγματικός στόχος αυτής της πολιτικής είναι τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης να τα πληρώσει ό λαός, ώστε να μη μειωθούν τα κέρδη λίγων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και φυσικά των τραπεζών.
Και επειδή μία τέτοια πολιτική εξόντωσης των εργαζομένων γεννά αναπόφευκτα αντιδράσεις επιστρατεύονται οι μηχανισμοί προπαγάνδας των συστημικών ΜΜΕ μαζί με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς προκειμένου να δυσφημίσουν, να συκοφαντήσουν και να συντρίψουν τους αγώνες όσων διαμαρτύρονται και αντιστέκονται. Η πολιτική της πείνας των απολύσεων και της ανεργίας συνοδεύεται από τον περιορισμό ακόμη και την κατάργηση των δημοκρατικών κατακτήσεων και ελευθεριών. Αυτές τις κατακτήσεις δεν μας τις χάρισε κανένας, αλλά τις κέρδισε το εργατικό και λαϊκό κίνημα με σκληρούς αγώνες, οφείλουμε να τις υπερασπιστούμε. Γι` αυτό καλούμε Πέμπτη 31/10/2013 ώρα 7.00 μμ στην Πλατεία Γιωργάκη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Παλεύουμε για:
Δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
Κανένα παιδί έξω από τα σχολεία, υγεία, περίθαλψη και κοινωνικά αγαθά για όλο το λαό.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Όχι στις διαθεσιμότητες απολύσεις.
Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ - Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας-ΕΓΕΣΥΚ-ΣΕΕΑΠΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου