Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΕΕΑΠΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΔΔΥΟ Σύλλογος Ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τις αφίσες που δεν λένε τίποτα άλλο παρά την πικρή αλήθεια, αναδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις που είτε δυσχεραίνουν σοβαρά είτε εμποδίζουν ολοκληρωτικά την λειτουργία των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

1η Νοέμβρη και:

Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κέρκυρας με ελλείψεις σε 1 ψυχολόγο και 4 εκπαιδευτικούς, υπολειτουργεί, ενώ η λίστα των μαθητών σε αναμονή για αξιολόγηση, έχει φτάσει τους 400.
Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Λευκάδας έχει μια ψυχολόγο που εκτελεί χρέη Προϊσταμένης και κανέναν εκπαιδευτικό ή Κοινωνικό Λειτουργό άρα αδυνατεί να γνωματεύσει παιδιά.
Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κεφαλληνίας έχει μια ψυχολόγο που εκτελεί χρέη Προϊσταμένης και έναν εκπαιδευτικό, άρα αδυνατεί να γνωματεύσει παιδιά.
Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ζακύνθου μέχρι πρότινος ήταν θεαματικά ο 'νικητής', έχοντας μόνο μια γραμματέα, μέχρι που έστειλαν και έναν εκπαιδευτικό (για ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, ούτε συζήτηση), άρα δεν μπορεί να γνωματεύσει παιδιά.

Ήδη έχουμε δεχτεί αφίσες και από άλλα ΚΕ.Δ.ΔΥ και καλούμε όποιον επιθυμεί, να συμμετέχει στην διαμαρτυρία μας, στέλνοντας μας παρόμοιες εικόνες στο mail του Συλλόγου μας.

Καλούμε το Υπουργείο :

  • Να προβεί ΑΜΕΣΑ στην στελέχωση των ΚΕΔΔΥ ώστε να εξυπηρετηθούν οι εκατοντάδες γονείς που περιμένουν να αξιολογηθούν τα παιδιά τους και αναγκάζονται λόγω της παρούσας κατάστασης να καταφεύγουν σε ιδιώτες.
  • Να πάψει να παίζει με τις αντοχές των άνεργων συναδέλφων που περιμένουν μέρα με την ημέρα νεότερα για το αν θα δουλέψουν ή όχι.
  • Να μην καταστρέψει με την αναλγησία του σημαντικές δομές όπως τα ΚΕΔΔΥ και τα Ειδικά Σχολεία.


  Για το ΔΣ
Μαρία Αγάθου- Πρόεδρος                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου