Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Ενημέρωση για θέματα ΕΕΠ-ΕΒΠ απο τους αιρετούς του ΚΥΣΕΕΠ


ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Π.& Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2015-16
Η Εγκύκλιος των Αποσπάσεων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) για το 2015-16 βρίσκεται για υπογραφή στο Γραφείο του Υπουργού Παιδείας.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π.& Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2015-16
Μετά το πέρας των Αποσπάσεων Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π. θα εκδοθεί η Εγκύκλιος για την πρόσληψη Αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2015-16. Η Εγκύκλιος κατά τα φαινόμενα δεν θα έχει διαφοροποιήσεις από την περσινή.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π.&Ε.Β.Π.
Όσον αφορά στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., η εκπεφρασμένη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι προς την κατεύθυνση εφαρμογής του από φέτος.
Γι αυτό το λόγο γίνονται διαβουλεύσεις με τον Διόφαντο, αλλά η suis generis υπηρεσιακή κατάσταση του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.,  απόρροια της παρουσίας του προσωπικού αυτού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ., καθιστούν δύσκολη, κατά την άποψή μας,  την τεχνική περαίωση του εγχειρήματος αυτού στην ώρα του. Έτσι υπάρχουν αμφιβολίες αν θα προλάβουμε τις προθεσμίες ώστε να είναι λειτουργική η δημιουργία ενός Ενιαίου Πίνακα, ώστε να μπορέσει να δεχθεί  τις αιτήσεις Αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2015-16.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ Ε.Ε.Π.& Ε.Β.Π.
Το θέμα των μόνιμων διορισμών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. έχει τεθεί στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προσανατολίζεται να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Από την πλευρά μας τονίζουμε με κάθε ευκαιρία πως στα κριτήρια πρόσληψης θα πρέπει να υπολογισθεί με αυξημένη βαρύτητα η αποκτηθείσα προϋπηρεσία των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π.& Ε.Β.Π., οι οποίοι κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τις δομές Ειδικής Αγωγής ή Ειδικής Εκπαίδευσης της χώρας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επιθυμώντας να αποσαφηνίσουμε την κατάσταση που έχει να κάνει με το περιεχόμενο των 2 αυτών νομοσχεδίων του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. – «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» και  Πολυνομοσχέδιο-απαντώντας στις απορίες πολλών συναδέλφων, έχουμε να πούμε επιγραμματικά τα εξής:
Στο νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» το οποίο θα ψηφισθεί την Παρασκευή 8/5/2015, υπάρχει η 100% κατοχύρωση του Ε.Ε.Π. να διεκδικεί θέσεις ευθύνης(Διευθυντές-Υποδιευθυντές) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και στο Πολυνομοσχέδιο που θα δοθεί οσονούπω σε Διαβούλευση υπάρχουν ρυθμίσεις κυρίως για το Ε.Β.Π.(μετονομάζεται σε Ειδικό Βοηθητικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό-Ε.Β.Ε.Π.) και για την υπηρεσιακή κατάσταση του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., δικαίωμα μετάταξης κ.λ.π.

Με ότι νεώτερο θα επανέλθουμε.

Βασίλης Βούγιας
Δημήτρης Παπαευθυμίου
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου