Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Συλλυπητήρια ανακοίνωση - διαμαρτυρία του ΣΕΕΑΠΙΝ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

 

Κέρκυρα 06/03/2023

Αριθμ. Πρωτ. 3

Προς:

- Μέλη ΣΕΕΑΠΙΝ

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΑΠΙΝ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει ολόπλευρα τους τραυματίες, τις οικογένειες των θυμάτων, τους διασώστες και όσους εμπλέκονται στην υπόθεση διάσωσης και περίθαλψης αυτών των ανθρώπων.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω δεκάδες νεκρούς, στη πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών. 

Δεν είναι η «απουσία» του κράτους, όπως με ευκολία λέγεται, αλλά είναι η «παρουσία» ενός κράτους εχθρικού για το λαό, τα δικαιώματα και τις ανάγκες του.

Είναι οι πολιτικές εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της λεγόμενης πολιτικής απελευθέρωσης των μεταφορών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, ξεπούλησε αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane Group πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκ ευρώ. Σύμβαση που επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει 750 εκατομμύρια ευρώ για 15 χρόνια, εκτελώντας την «άγονη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη»!!

Να απολογηθούν όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση.

Να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία. Που αγνόησαν τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω διαχρονικά, αλλά και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, όταν οι συνδικαλιστές των σιδηροδρομικών προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη ΕΕΠ -ΕΒΠ, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία μας μπορούμε να παρέμβουμε καθοριστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην διαχρονικά αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της αλλά και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μη χάνει τη ζωή του ή σακατεύεται κανείς στον 21ο αιώνα για να βγάζουν κέρδη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι πολυεθνικές.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

  • Καλούμε όλους να σταθούν στο πλευρό των οικογενειών και συγγενών των θυμάτων, των τραυματιών, να δώσουν αίμα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, για τους τραυματίες αυτής της τραγωδίας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
  • Στηρίζουμε τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 8/3 και συμμετέχουμε στις τοπικές κινητοποιήσεις.

 

Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα. Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα!!

Δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή!!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΑΠΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου