Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Τοποθέτηση ΑΣΕ για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων στις 5/11

 

 



ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ- ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ 5/11!!

 

Το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση έχει στήσει εδώ και καιρό ένα κλίμα αυταρχισμού, τρομοκρατίας και ελέγχου τόσο στο χώρο των εκπαιδευτικών όσο και συνολικά σε πολλούς κλάδους εργασίας. Μας δείχνει ότι μπορεί και χρησιμοποιεί είτε το καρότο είτε το μαστίγιο εναντίον μας όπως με την αξιολόγηση, με τους μέντορες & συμβούλους , με τις συνεχόμενες αποφάσεις για παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες και τώρα ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τις ηλεκτρονικές εκλογές! Με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, το ΥΠΑΙΘ, κόντρα στην βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, αποφάσισε τη διεξαγωγή των εκλογών για τους αιρετούς των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με ηλεκτρονική ψηφοφορία!!

Η λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» συνεχίζεται χωρίς τέλος από την Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση. Θέλουν εκλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, πλήρως διαβλητές και ελεγχόμενες. Επιδιώκουν να νοθεύσουν, να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν το αποτέλεσμα των εκλογών, να «επιβάλουν» αιρετούς του χεριού τους! Επιπλέον, ανoίγουν και νέα μονοπάτια (10/10/2022), όπου απαγορεύουν στις εφορευτικές επιτροπές να έχουν πρόσβαση στις εκλογικές καταστάσεις και τις καταστάσεις ψηφισάντων! Έτσι οδηγούνται οι εφορευτικές επιτροπές να παίζουν το ρόλο του διακοσμητικού στοιχείου και να ψηφίζει οποιοσδήποτε, εφόσον τυπικά δεν θα υπάρχει δυνατότητα να γνωρίζει κανείς ούτε ποιοι ούτε πόσοι ψήφισαν!

Γίνεται προσπάθεια να απομονωθούν οι εργαζόμενοι ακόμη περισσότερο, να οδηγούνται στην ατομική λύση, να απέχουν από τις συλλογικές διαδικασίες, τις Γενικές Συνελεύσεις  και τις διαδικασίες ζωντανού διαλόγου και επικοινωνίας. Ο σκοπός είναι να χτυπηθεί το κίνημα και οι αγώνες ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές.

Ειδικά μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις «νόμιμες» και παράνομες παρακολουθήσεις, για την ύπαρξη ενός μηχανισμού φακελώματος, καταγραφής και ελέγχου από το κράτος και τους μηχανισμούς του, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, καμία αυταπάτη. Δεν υπάρχει καμία διασφάλιση του απορρήτου από όλους όσους το έκαναν κουρελόχαρτο.

Ακόμα και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων με απόφασή της, την οποία εξέδωσε μετά από καταγγελίες εκπαιδευτικών σχετικά με την νομιμότητα της επεξεργασίας δεδομένων, επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις της για τις προφανείς παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων, η οποία έδωσε εντολή στο ΥΠΑΙΘ , να διενεργήσει ΕΑΠΔ.

Εδώ και μέρες οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΕΠ-ΕΒΠ υποστηρίζουν στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας τη θέση για «δια ζώσης εκλογές με ευθύνη των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών για την ανάδειξη αιρετών και την απαίτηση ορισμού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια». Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ εκτός από 2 μέλη εκλεγμένα με την Αγωνιστική Συσπείρωση, σε κανονισμένη συνέλευση του Δ.Σ. για την Τρίτη 4/10 χωρίς καμία ενημέρωση επί του θέματος για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων!!!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ -ΕΒΠ,

Να ακυρώσουν στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης. Ώστε, να εκλέξουμε με δικές μας διαδικασίες, με κάλπες και δια ζώσης εκλογές, ανεξάρτητα από το ΥΠΑΙΘ, τους αιρετούς εκπροσώπους μας, να απαιτήσουμε αυτοί να οριστούν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Δεν καταθέτουμε σε κανένα επίπεδο (ΠΥΣΠΕ/ΚΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΠΕ) ψηφοδέλτιο στο Υπουργείο! Όπως και το 2020, να απέχουμε μαζικά από τις ηλεκτρονικές εκλογές του ΥΠΑΙΘ.


Απέχουμε συλλογικά, μαζικά από τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών στις 5 Νοέμβρη!

Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας από την κρατική παρέμβαση, τον κυβερνητικό έλεγχο και τη χειραγώγηση.

Κάθε συνδικαλιστική δύναμη, κάθε συλλογικότητα ή μεμονωμένο συνδικαλιστή που αντιλαμβάνεται το διακύβευμα αυτών των εκλογών να πάρει θέση με την πλευρά των εργαζομένων και όχι του ΥΠΑΙΘ.

 

Δυναμώνουμε τον αγώνα για δουλειά, ζωή και μόρφωση με αξιοπρέπεια.

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε μαζικά ενάντια στη βαρυχειμωνιά και σε όσους θέλουν να παγώσουν τα όνειρά μας!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου