Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Ανακοινωση ΆΣΕ σχετικά με την Ολομέλεια των Προέδρων στις 23/7

 Το Σάββατο 23 Ιουλίου  πραγματοποιήθηκε Ολομέλεια Προέδρων και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) όπου συζητήθηκαν δυο θέματα α) Στάση της Ομοσπονδίας σχετικά με το ΓΕΜΗΣΟΕ και την εγγραφή στο μητρώο και β) Λάθη από ΑΣΕΠ και ΟΠΣΥΔ σχετικά με τους πίνακες της προκήρυξης 1ΕΑ για τους συναδέλφους ΕΒΠ. 

 

Σε σχέση με τη στάση  για το μητρώο εγγραφής οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΕΠ/ΕΒΠ ανέδειξαν τους λόγους για τους οποίους διαφωνούμε για την εγγραφή σε συμπόρευση με τις εκατοντάδες Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα που κρατούν την ίδια στάση. Τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΟΛΜΕ  συμφωνούν να μην προχωρήσουν στη διαδικασία εγγραφής αλλά και μια σειρά από άλλες Ομοσπονδίες όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ που κατάφεραν να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο. Η αντιπαράθεση με τις άλλες δυνάμεις στάθηκε στο ζήτημα ότι δεν συμφωνούν μεν, αλλά δήθεν ότι αν δεν γραφτούμε θα βγει παράνομη η Ομοσπονδία δε, καθώς δεν θα μπορεί να εκπροσωπηθεί στο δικαστήριο στο ΣτΕ που εκκρεμεί, για τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών για τους αιρετούς, που ήταν διάτρητη και γιατί θα αρχίσουν να "πέφτουν"  πρόστιμα, τα οποία η Ομοσπονδία -ως μικρή- δε θα αντέξει να πληρώσει. 

 

Η ΑΣΕ ΕΕΠ- ΕΒΠ ανέδειξε το γεγονός πως αυτή η απόφαση δεν είναι δυνατόν να παρθεί από τους προέδρους και το ΔΣ της Ομοσπονδίας αλλά να ενημερωθούν όλα τα μέλη και να συγκαλέσει Γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τα μέλη. Προτάθηκε επίσης, από αρκετούς να παρθεί γνώμη και από άλλους δικηγόρους για να αποφευχθεί το "αναγκαίο κακό", η εγγραφή δηλαδή στο μητρώο. 

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους η τρομοκρατία που δημιουργείται να μην περάσει με ισχυροποίηση των συλλόγων και συσπείρωση όλων των συναδέλφων ενάντια στον αντιδραστικό νόμο Χατζηδάκη ακυρώνοντάς τον στην πράξη. Όλοι εμείς το προηγούμενο διάστημα δώσαμε δεκάδες μάχες και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση, στην κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και οφείλουμε να συνεχίσουμε για το δικαίωμα για δουλειά και ζωή στο ύψος των αναγκών μας. 

 

Σε σχέση με το θέμα των λαθών των πινάκων, προτάθηκε η συλλογή αιτημάτων και διαμαρτυριών των συναδέλφων από όλους τους Συλλόγους και η κατάθεσή τους στον ΑΣΕΠ σε επερχόμενη συνάντηση της Ομοσπονδίας, όχι ονομαστικά αλλά κατά περίπτωση θεμάτων. Επιπλέον, αναδείχθηκε η ανάγκη  δημιουργίας βάσης δεδομένων από το Υπουργείο, για να μην μπαίνουν στην διαδικασία οι αναπληρωτές κάθε χρόνο να αναρτούν όλα τα προσόντα τους εφόσον είναι ίδια με δυνατότητα ανάρτησης νέων προσόντων. Είναι φανερό πως η ατομική ευθύνη που η κυβέρνηση έχει κάνει καραμέλα, δεν μπορεί να λύσει τα ζητήματά μας. 

 

Η συσπείρωση στους Συλλόγους, η αλλαγή συσχετισμών, η αγωνιστική συμπόρευση με τα υπόλοιπα Συνδικάτα, Σωματεία και Ομοσπονδίες αποτελεί μονόδρομο για διεκδίκηση ενάντια στο χτύπημα του κλάδου μας, με μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου