Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Απεργία 6ης Απριλίου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κέρκυρα – Τ.Κ. 49100

http://eidikotitesionian.blogspot.com - Εmail:seeapin@gmail.com

 

 

                                                                                         

Κέρκυρα, 30-03-2022

Αρ. Πρωτ.:  15

 

Προς: 

- Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

 

Ο ΣΕΕΑΠΙΝ καταγγέλλει το γεγονός ότι οι σχολικές επιτροπές είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας, ότι τα σχολεία στενάζουν από υποχρηματοδότηση και η κυβέρνηση απαντά «βρείτε χορηγούς».

Η χρόνια υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών είναι γνωστή από όλες τις κυβερνήσεις, με τους προϋπολογισμούς κυρίως από το 2011 να έχουν μειωθεί κατά 40% περίπου και να συνεχίζουν να παραμένουν μειωμένοι ως και σήμερα. Έτσι έχει διαμορφωθεί η εξής κατάσταση: διευθυντές και σύλλογοι  να προσπαθούν να «βγάλουν από τη μύγα ξύγκι» για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες, ο εξοπλισμός να παραμένει μειωμένος ή πεπαλαιωμένος ή ακόμη και ανύπαρκτος, τα σχολικά κτίρια να είναι γερασμένα, χωρίς συντήρηση, δεν ήταν άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις που έπεσαν σοβάδες και έσταζαν νερά τα ταβάνια με τις φετινές κακοκαιρίες, καθώς οι δήμοι που έχουν την αποκλειστική ευθύνη είτε δεν αξιοποιούν τα κονδύλια είτε αδυνατούν να το κάνουν. Ας σκεφτούμε και τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα συνεχιστούν όπως φαίνεται, η κατάσταση λοιπόν έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Μέσα σε όλα αυτά το ΥΠΑΙΘ , για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ρίχνει το μπαλάκι σε εκπαιδευτικούς, γονείς και τα ίδια τα σχολεία και προτείνει να βρούμε χορηγούς, άρα κάνει τα σχολεία επιχείρηση και τους γονείς πελάτες! Δίνει λοιπόν ώθηση στην εμπορική αξιοποίηση των σχολικών κτιρίων, που έχει θεσμοθετήσει με το νόμο 4823/2021 περί δήθεν αναβάθμισης του σχολείου . Σε πρόσφατο έγγραφο για τις σχολικές μονάδες το ΥΠΑΙΘ αναφέρει ότι με τον νέο νόμο «είναι δυνατόν με απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου, η οποία γνωστοποιείται στον οικείο Δήμο, να διοργανώνονται και να υλοποιούνται από τη σχολική μονάδα, μετά το πέρας του ωρολογίου διδακτικού προγράμματος και τη λήξη του ολοημέρου σχολείου, με  ή  χωρίς συνεργασία με τρίτους φορείς, εκδηλώσεις, προγράμματα και συνέδρια που απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα (...) Τυχόν έσοδα από αυτές τις εκδηλώσεις εισπράττονται από τη σχολική αρμόδια επιτροπή και αποδίδονται στη σχολική μονάδα μέσω αυτής».

Το 2022 είναι τραγικό, ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει τεράστια άλματα, να τίθενται προϋποθέσεις ικανοποίησης όλων μας των αναγκών, να  υπάρχουν σχολεία που επιλέγουν αν θα λειτουργήσει ή όχι η θέρμανση.

Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ!

Να καλυφθούν όλες οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων με ευθύνη του κράτους!

Να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές επιτροπές στο ύψος των πραγματικών αναγκών!

Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών!

Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό , τηλέφωνο στα σχολεία!

Ο ΣΕΕΑΠΙΝ ως ο αρμόδιος σύλλογος  για το ΕΕΠ - ΕΒΠ στα Ιόνια νησιά απαιτεί τα παρακάτω: 

·         Μόνιμους διορισμούς στα ΚΕΔΑΣΥ και στις ΕΔΥ

·         Σύσταση νέων ΕΔΥ για την κάλυψη των αναγκών όλων των σχολείων

·         Αύξηση οργανικών θέσεων για το ΕΕΠ και το ΕΒΠ σε όλες τις ΣΜΕΑΕ και κάλυψή τους με μόνιμους διορισμούς

·         Δημιουργία οργανικών θέσεων ΕΒΠ και στα νηπιαγωγεία

·         Στα γενικά νηπιαγωγεία όπου υπάρχουν διαγνώσεις μαθητών που συστήνονται παρεμβάσεις Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας να συσταθεί διεπιστημονική ομάδα για την υποστήριξη των μαθητών .

·         Ένταξη των μελών ΕΕΠ & ΕΒΠ στη Γενική Εκπαίδευση με τη δημιουργία οργανικών θέσεων και με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων ΕΕΠ & ΕΒΠ

·         Τη σοβαρή και βασιζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα μέριμνα του Υπουργείου για τα φαινόμενα σχολικής βίας με την άμεση έναρξη διαλόγου με τις ομοσπονδίες και τα επιστημονικά τους όργανα.

·         Αντικατάσταση του Συμβούλου Σχολικής Ζωής με σύσταση Ομάδων Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας εντός των σχολείων απαρτιζόμενη από Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό

·         Δημιουργία σύγχρονων σχολικών κτιρίων με τους απαιτούμενους χώρους, που θα παρέχουν ασφάλεια σε μαθητές και προσωπικό, καθώς και τον  κατάλληλο εξοπλισμό για τα ΣΜΕΑΕ για την μεγιστοποίηση του οφέλους προς τους μαθητές.

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                                               Η Γενική Γραμματέας

 

 

 

Γκούθας Ιωάννης                                                                        Ποταμιάνου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου