Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ                                               Ημερομηνία: 17/10/2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                        Αρ. Πρωτ.: 10

Πληροφορίες/Επικοινωνία:

e-mail: seeapin@gmail.com

τηλ: 6972373064, κα Αγάθου Μαρία (Πρόεδρος)  

Πρός :Περιφερειακή Διεύθυνση 

Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

Κοινοποίηση σε: Διευθύνσεις

 Α'μιας και Β'θμιας της ΠΙΝ

 

 

 

Κάλεσμα σε Στάσεις Εργασίας 

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΑΠΙΝ, ως πρωτοβάθμιο σωματείο που εκπροσωπεί τους συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ που εργάζονται στην Εκπαίδευση καλεί τα μέλη του σε Στάσεις Εργασίας την Τρίτη 19/10 από 13.15 εως 14.00 μμ και την Τετάρτη 20/10 από 13.15 ως 14.00 μμ.

Διαμαρτυρόμαστε :

  • Γιατί παρόλο που πραγματοποιήθηκε η β΄ φάση, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε ΣΜΕΑΕ της Περιφέρειάς μας καθώς και σε ΕΔΥ, με αποτέλεσμα να μένουν αστήριχτοι μαθητές Ειδικών και Γενικών Σχολείων

  • Γιατί παραμένουν πολλές ελλείψεις στην εξειδικευμένη υποστήριξη ΕΒΠ και Σχολικών νοσηλευτών καθώς επίσης και  προβλήματα λόγω της τοποθέτησής ενός σε κάθε σχολείο, παραβλέποντας τις ανάγκες των μαθητών/τριων.

  •  Γιατί αντιμετωπίστηκαν τεράστια προβλήματα κατά τη διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών, καθώς υπήρχε έλλειψη δικαιώματος επιλογής προγράμματος στη γενική και ειδική εκπαίδευση.

  • Γιατί παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας, δεν καλύπτονται τα οδοιπορικά των συναδέλφων στις  ΕΔΥ στα ΣΔΕΥ ΚΕΔΑΣΥ οι οποίοι μεταφέρονται καθημερινά σε πέντε σχολεία, πολύ συχνά σε μακρινές περιοχές

  • Γιατι καλούμαστε σε διαδικασίες Αξιολόγησης όταν οι δομές μας είναι υποστελεχωμένες και τα κτίρια που στεγάζουν Ειδικές Δομές, ΚΕΔΑΣΥ αλλά και γενικά σχολεία, είναι ανεπαρκή και συχνά υπο κατάρρευση, ειδικά όταν έρχονται αντιμέτωπα με καιρικά φαινόμενα όπως αυτά που έπληξαν την Περιφέρειά μας.
Καλούμε με την ευκαιρία τους διευθυντές των σχολείων να σεβαστούν τους εκπαιδευτικούς που υφίστανται μεγάλη πιεση αυτές τις ημέρες και να καθυστερήσουν κατά το νόμιμα δυνατόν την συγκληση Συλλόγων Διδασκόντων σχετικά με την Αξιολόγηση, μέχρι να υπάρχουν οι αντιστοιχες ανακοινώσεις απο τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ που εκπροσωπούν και στηρίζουν τα μέλη.
Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                   Η Γραμματέας
Αγάθου Μαρία                Ειρήνη Βονιτσάνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου