Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Κάλεσμα σε απεργία- παράσταση διαμαρτυρίας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ                                                    ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Πληροφορίες/Επικοινωνία:                                                                      

e-mail: seeapin@gmail.com

τηλ: 6972373064, κα Αγάθου Μαρία (Πρόεδρος)

 

 Ημερομηνία: 17/3/2021

Αριθμ. Πρωτ.: 3

 

Προς: ΜΕΛΗ ΣΕΕΑΠΙΝ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  18/3/2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση, στα πλαίσια πρόσληψης έκτακτων μέτρων για τη δημόσια υγεία, ακόμα μια φορά εξαιρεί την Ειδική Αγωγή,  αγνοώντας την επικινδυνότητα για μαθητές, εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική-επικοινωνιακή πολιτική που δεν λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις των αρμόδιων εμπειρογνωμόνων ούτε την διασπορά ανά περιοχή.

Όπως έχουμε τονίσει σε πολλές μας διαμαρτυρίες, οι συνθήκες λειτουργίας σε πολλές ΣΜΕΑΕ απέχουν κατά πολύ από το ιδανικό, με ακατάλληλα κτίρια, μικρές αίθουσες που όχι μόνο δεν διασφαλίζουν την μη μετάδοση ιών αλλά την ευνοούν. Δεν είναι λίγα τα σχολεία με μικρές αίθουσες , διαδρόμους που δεν χωρούν αναπηρικό αμαξίδιο, αίθουσες που γίνεται συνδιδασκαλία με πρόχειρα διαχωριστικά.

Σας υπενθυμίζουμε δε, ότι τα παιδιά μας είναι ήδη πιο ευπαθή σε σχέση με άλλους πληθυσμούς και δεν φορούν ή δεν κάνουν καλή χρήση της μάσκας με αποτέλεσμα να θέτουν τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Το παραπάνω ενισχύεται από το γεγονός ότι η ειδική αγωγή γίνεται κατά βάση με φυσική εγγύτητα που είναι σημαντική για την καθοδήγηση και ενίσχυση των μαθητών μας και όχι καθ’ έδρας διδασκαλία.  Οι μαθητές μας επίσης, έρχονται στα Ειδικά Σχολεία από όλες τις περιοχές των νησιών μας, με αποτέλεσμα στην περίπτωση μετάδοσης του ιού, η διασπορά να μην είναι ελεγχόμενη.

Έως και σήμερα, όσα τεστ γίνονται είναι με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, ενώ ένα κράτος πρόνοιας θα φρόντιζε με τουλάχιστον εβδομαδιαίο έλεγχο για να περιοριστεί η μετάδοση το ταχύτερο δυνατόν. Μέχρι και σήμερα, δεν έχει εμβολιαστεί ούτε ένας από τους εκπαιδευτικούς που ζήτησαν να προστατευόσουν τους εαυτούς τους.

Ο ΣΕΕΑΠΙΝ ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των Ιονίων Νήσων, λαμβάνοντας υπόψη την υπ’ Αριθμ. Πρωτ.: 18/16-03-2021 ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για «Προγραμματισμό απεργιακών – κινητοποιήσεων από 16/3/202», καλεί τους εργαζομένους ΕΕΠ & ΕΒΠ των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) όλων των βαθμίδων, σε απεργία την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 και συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας για τα ειδικά σχολεία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων στη 1.00μμ.

Διεκδικούμε την άμεση αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για όσον καιρό παραμένουν σε αναστολή και οι Σχολικές Μονάδες Γενικής Εκπαίδευσης. Διεκδικούμε για τα Ειδικά σχολεία ό,τι ισχύει για όλα τα σχολεία!

Διεκδικούμε τη λήψη όλων των απαραίτητων προβλεπομένων μέτρων προστασίας, όπως:

  • Τακτικά προληπτικά τεστ στα σχολεία
  • Προμήθεια όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού σε επαρκείς ποσότητες: αντισηπτικά, απολυμαντικά, μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αδιάβροχη ποδιά). Να προβλεφθεί η χρήση αδιάβροχης ποδιάς για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.
  • Πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ, για την κάλυψη των κενών που προέκυψαν λόγω των αδειών ειδικού σκοπού.
  • Προσλήψεις Σχολικών Νοσηλευτών σε όλα τα σχολεία. Κανένα Ειδικό Σχολείο χωρίς Σχολικό Νοσηλευτή!
  • Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας όπου δεν επαρκεί, με μόνιμη σχέση εργασίας σε όλα τα ειδικά σχολεία.
  • Αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών και μείωση του αριθμού των μεταφερόμενων ανά όχημα, για αποφυγή συγχρωτισμού.
  • Άμεση υλοποίηση της απόφασης για προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, καθώς οι εξαγγελίες έχουν μείνει στα χαρτιά!
  • Κατάλληλες κτηριακές υποδομές σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές και με πλήρη προσβασιμότητα, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν θα «στοιβάζονται».

Επίσης, ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 18/3/2021 από 11:00π.μ έως τη λήξη του ωραρίου, για όλους τους εργαζόμενους ΕΕΠ-ΕΒΠ σε σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης που εργάζονται εξ αποστάσεως και ΚΕΣΥ που επιθυμούν να συμπαρασταθούν στις προγραμματισμένες δράσεις των οικείων ΣΕΕΠΕΑ για τα ειδικά σχολεία.

Καλούμε τους συναδέλφους μας ΕΕΠ-ΕΒΠ στα Ειδικά Σχολεία να συμμετάσχουν στην Απεργία της Πέμπτης 18/3/21 και να παρευρεθούν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στη 1.00μμ στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων.

 

Για το Δ.Σ.

 

Η πρόεδρος                             Η Γενική Γραμματέας

 

                           Μαρία Αγάθου                           Ειρήνη Βονιτσάνου

2 σχόλια:

  1. ΔΑΝΕΙΑ HILLTOP FINANCE


    Η HILLTOP είναι νούμερο ένα εταιρεία δανείων που είναι πρόθυμη να σας χορηγήσει όλους τους τύπους δανείων, ανεξάρτητα από το πόσο κακή είναι η πιστωτική σας βαθμολογία. Έχετε ανησυχήσει ψάχνοντας πού να πάρετε αυτά τα επιπλέον μετρητά, βιαστείτε τώρα και επικοινωνήστε μαζί μας στο hilltopfinancefirm@gmail.com για να λάβετε μια καταπληκτική προσφορά δανείου.

    Ένα δάνειο για να εξοφλήσετε εύκολα το χρέος σας;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Δάνειο για αγορά διαμερίσματος;
    Ένα δάνειο για να αγοράσετε αυτό το αυτοκίνητο των ονείρων;

    Η HILLTOP FINANCE προσφέρει όλα αυτά τα δάνεια με
    Χωρίς κρυφές πληρωμές και πολύ λίγα έγγραφα.
    Προσφέρουμε δάνειο που κυμαίνεται από 5.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
    Με πολύ χαμηλό επιτόκιο 5%.
    Οι πελάτες παγκοσμίως εκτιμούν τις προσπάθειές μας
    Και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε, είμαστε οι καλύτεροι.
    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αριστείας μας
    Προσφέροντας τις υπηρεσίες μας ανά πάσα στιγμή της ημέρας.

    Κάντε αυτό το τολμηρό βήμα σήμερα και επικοινωνήστε μαζί μας
    Εάν χρειάζεστε δάνειο ή οικονομική βοήθεια και
    οι θετικές προσδοκίες σας θα ικανοποιηθούν υπερβολικά.

    email: hilltopfinance@protonmail.com

    email: hilltopfinancefirm@gmail.com

    whatsapp: +1 954 417 1149

    Με θερμή σκέψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ειδικεύεται στην υποστήριξη έργων, βοήθεια για ηλικιωμένους, ανέργους, στεγαστικά δάνεια και συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: mpantzagiota03@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή