Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Κάλεσμα σε Στάση Εργασίας και Παράσταση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο νομό Κέρκυρας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/3/2021 13:00μ.μ.

(3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00-14:00 για τους συναδέλφους στα Ειδικά Σχολεία της Κέρκυρας)

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και οι εργαζόμενοι όπως και οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων μένουν απροστάτευτοι.
Ποια ουσιαστικά μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών;
Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει να γίνονται συστηματικά τεστ αλλά αντιθέτως οι συνάδελφοι μας, με αίσθημα ευθύνης, ψάχνουν να εξεταστούν μόνοι τους και συχνά αναγκάζονται να πληρώσουν χρήματα σε ιδιωτικά εργαστήρια. Δεν θα έπρεπε το Υπουργείο να έχει προβλέψει με εβδομαδιαία τεστ για να μας διασφαλίσει;
Πόσο θα βασίζεται η προστασία μαθητών στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών;
Δεδομένου ότι οι μαθητές μας δεν φορούν μάσκα και του ότι η ειδική εκπαίδευση απαιτεί αγκαλιά και άμεση επαφή, πόσο ατρόμητους μας θεωρεί η Υπουργός Παιδείας όταν δεν κλείνει τα σχολεία στις κόκκινες περιοχές;
Ποιος θα είναι υπεύθυνος αν νοσήσει μαθητής ή εκπαιδευτικός σε ειδικό σχολείο;
Πότε επιτέλους θα εμβολιαστούμε οι εργαζόμενοι στα Ειδικά Σχολεία -εργαζόμενοι που μάλιστα έρχονται καθημερινά σε επαφή με παιδιά από όλο το νομό και όχι από μια μόνο σχολική γειτονιά; Μέχρι τώρα δεν έχει εμβολιαστεί ούτε ένας συνάδελφος μας.
Σας ενημερώνουμε για να μην πείτε ότι δεν γνωρίζατε πως πηγαίνουμε καθημερινά στη δουλειά μας με άγχος και φόβο. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε και δουλεύουμε με σύνεση, φιλότιμο και αγάπη για τους μαθητές μας αλλά ειδικά οι εργαζόμενοι σε κόκκινες περιοχές νιώθουν ως πρόβατα που οδηγούνται σε σφαγή. Αξίζει η εκπαίδευση των παιδιών παραπάνω από την ανθρώπινη ζωή; Αξίζει η ζωή του εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής που παραμένει σε εργασία, λιγότερο από τη ζωή του εκπαιδευτικού γενικής που εργάζεται με τηλεδιάσκεψη;

Για όλα τα παραπάνω καλούμε να πάρει η πολιτεία τις ευθύνες της και να προστατέψει παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Ζητάμε την προστασία των συναδέλφων μας στις κόκκινες περιοχές με την άμεση παύση της δια ζώσης λειτουργίας και απαιτούμε για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλη τη χώρα :
 Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς και να ξεκινήσουν επιτέλους οι εμβολιασμοί σε όσους επιθυμούν.
 Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ και οι αντίστοιχες ιχνηλατήσεις ώστε να ελέγχεται η διασπορά.
 Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή.
 Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία και κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.
 Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται, τουλάχιστον επαρκώς, τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.
 Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.
 Να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις με ευθύνη του Υπουργείου για τους μαθητές των σχολείων στα οποία αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία.
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/3/2021 και ώρα 13:00, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κέρκυρας. Καλούμε τους συναδέλφους μας μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ να βρίσκονται εκεί για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της Υγείας μας, της υγείας των μαθητών μας και των οικείων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου