Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυριας στην Περιφερειακή Διευθυνση Εκπαίδευσης Ιονιων Νησων, ο Περιφερειακός Δ/ντης ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τις ειδικότητές μας, για την ταλαιπωρία των αναπληρωτών που αναπληρωνουν επι χρόνια τους εαυτούς τους, για την απουσία σταθερότητας στον ιδιαίτερο χώρο της Ειδικής Αγωγής και για τους εργαζόμενους ιδιων προσόντων αλλά διαφορετικών οικονομικών απολαβων καθώς και για την επικινδυνότητα και μη νομιμότητα πρόσληψης, μεσω αλλου Υπουργείου. Παρότι δεν φάνηκε να γνωρίζει για το θέμα του ΟΑΕΔ, εμεις κάναμε σαφές ότι δεν εμπιστευόμαστε πλέον το υπουργείο και οτι σε κάθε περίπτωση χρήσης των προγραμμάτων αποκτησης εμπειρίας, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο τρόπο διασφάλισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Ως προεδρος του Συλλόγου, ευχαριστώ προσωπικά τους συναδέλφους που παρευρέθησαν στην παράσταση διαμαρτυρίας και έχασαν σήμερα κάποια χρήματα για να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματά, όχι μόνο των ιδιών αλλά και ολων των συναδέλφων τους.
 

Σύμφωνα με ανακοινωση της ΠΟΣΕΠΕΕΑ, σε ερώτηση του Προέδρου Στ. Καρπενησιώτη στον κ. Κασσιανό, σύμβουλο του Υπουργού, ο κ. Κασσιανός φάνηκε να καθησυχάζει σχετικά με την πιθανότητα προσληψεων μέσω ΟΑΕΔ.
Βεβαιως, επειδή πλέον περιμένουμε τα πάντα, οφείλουμε να παραμείνουμε ετοιμοπόλεμοι.

Σύμφωνα με ενημέρωση απο τον αιρετό κ. Βούγια,  σχετικά με τις ηλεκτρονικές εγγραφές ισχύουν τα κάτωθι: Όσον αφορά στους αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για φέτος να εγγραφούν στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα https://opsyd.sch.gr, ώστε να αποκτήσουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του, για να  υποβληθούν οι αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.). Οι αιτήσεις θα υποβληθούν και φέτος, κατά περίπτωση, στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας.http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/06/blog-post_27.html

Για το ΔΣ
Μαρία Αγάθου
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου