Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ενημέρωση Μελών

Σήμερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κέρκυρας κατακλύστηκε από συναδέλφους αναπληρωτές. Τα μέλη του Συλλόγου Ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έδωσαν δυναμικό παρόν, κάτι που μας κάνει περήφανους.
Στον κο. Περιφερειακό μίλησαν εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ Κέρκυρας, της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, του ΣΕΕΑΠΙΝ καθώς και πολλοί αναπληρωτές.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι ο κος. Περιφερειακός, δεν μπόρεσε να μας δώσει καμία σαφή απάντηση. Ο κ. Γκούσης ανέφερε πώς περιμένει τις αντιπροτάσεις μας στην πρόταση Φίλη και άρθρωσε κάποιες λέξεις περί αδικίας σχετικά με το πλαφόν της μισθοδοσίας, άλλα στα αυτιά των παρευρισκομένων τα λόγια του, ακούστηκαν ψίθυροι που δεν μας έπεισαν.
Παρότι πιστεύουμε στο καλό των ανθρώπων, (ειδικά όσων έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν, για την παιδεία), δεν είμαστε αφελείς. Δεν περιμέναμε να μας λύσει κανένα πρόβλημα. Περιμέναμε όμως, να λάβουμε την κατανόηση και στήριξη του Περιφερειακού, του ανθρώπου που έχει στο παρελθόν εκπροσωπήσει και αγωνιστεί για τα δικαιώματα της Εκπαιδευτικής κοινότητας, ως καθηγητής και ενεργός συνδικαλιστής. Είχαμε όμως πλέον μπροστά μας, προς απογοήτευση των αναπληρωτών, τον κ. Περιφερειακό, τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και της κυβερνητικής της πολιτικής.
 Δεν θεωρούμε οτι ο κ. Γκούσης έχει κακές προθέσεις. Θεωρούμε όμως υποχρέωσή του, να ακούσει τις φωνές των αναπληρωτών και να μεταφέρει την οργή μας στους διοικητικούς του ανωτέρους.  Οι άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να έχουν φωνή. Φωνή σαφή και ξεκάθαρη. Οφείλουν να αφουγκράζονται τον παλμό της βάσης, να αντιλαμβάνονται την αδικία, να έχουν το θάρρος να διαφοροποιούνται απο τις πολιτικές γραμμές, όταν μάλιστα, αυτές οι γραμμές διαγράφουν με μιάς  τον κόσμο που χρόνια τώρα στηρίζει την εκπαίδευση και ειδικά την Ειδική Αγωγή.
Ο Περιφερειακός μας σήμερα, παρά τους ψιθύρους περί αδικίας και κατανόησης, άφησε στους συναδέλφους την αίσθηση ότι διάλεξε πολύ καλά με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Ο Σύλλογος μας,  μαζί με τα αδελφά σωματεία της εκπαίδευσης, υπενθύμισε σθεναρά στον Περιφερειακό Διευθυντή,  να θυμηθεί με ποιους ήταν και να στηρίξει τους αναπληρωτές.
Όπως άλλωστε του είπαμε: Δεν την κλέψαμε την προϋπηρεσία μας ..την δουλέψαμε. Μας ανήκει και θα την διεκδικήσουμε.

Συνάδελφοι, μας περιμένουν αγώνες και οι αγώνες θέλουν ενότητα. Κάτι που μπορεί να μην αφορά κάποιον σήμερα, θα τον αφορά αύριο. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε άλλο να παίζουν με τις ζωές μας, αλλάζοντας συνεχώς τα απαιτούμενα προσόντα και διασπώντας μας σε υπο-ομάδες. 
Ο Συλλογος Ειδικοτητων Ειδικής Αγωγής, θα συνεχίσει να διεκδικεί το δικαίωμα όλων μας στην εργασία, να συνεργάζεται με τα υπόλοιπα σωματεία της Εκπαίδευσης και να αναδεικνύει τα θέματα του χώρου μας. Ο Σύλλογος όμως, απλά εκπροσωπεί. Η βάση είναι που κάνει τη διαφορά. Η βάση είναι που πιέζει και φέρνει αλλαγές. Τους πολλούς φοβούνται.. Για αυτό, οπως ήσασταν εκεί στην Παράσταση Διαμαρτυρίας, θα χρειαστεί και στο άμεσο μέλλον, να είστε γνώστες των εξελίξεων, παρόντες σε όλους τους αγώνες και διπλα στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Με ευχαριστίες για την συμμετοχή σας, που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε να σας εκπροσωπουμε,
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Μ. Αγάθου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου