Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση ΣΕΕΑΠΙΝ σε σχέση με την Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση

 

Στις 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. του Συλλόγου μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας για μη συνέχιση της Απεργίας –Αποχής από την ατομική αξιολόγηση.

Κατά τη συνεδρίαση η πλειοψηφία του Δ.Σ συντάχθηκε με την απόφαση της Ομοσπονδίας. Το συγκεκριμένο γεγονός λαμβάνει υπόψη τόσο τις εκδικάσεις της ΑΔΕΔΥ, της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, όσο και το έγγραφο του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ και στη βάση του οποίου μπορεί να προκύψουν πιθανές κυρώσεις σε βάρος των συναδέλφων μας ΕΕΠ –ΕΒΠ που δε συμμετέχουν σε αυτήν. Καλεί ωστόσο την ΠΟΣΕΕΠΕΑ να υιοθετήσει οποιαδήποτε μορφή αγώνα  που θα πληροί όλα τα εχέγγυα για τους συναδέλφους μας, έτσι ώστε να σταματήσει η εφαρμογή των Νόμων της Αξιολόγησης 4692/20 και 4823/21 και να οδηγηθεί η ηγεσία του Υπουργείου στην βάση ενός ουσιαστικού διαλόγου με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και ΕΕΠ – ΕΒΠ.

Στην παραπάνω απόφαση αρνητική άποψη εξέφρασε η παράταξη της Α.Σ.Ε, η οποία κρίνει ότι η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ομοσπονδίας (η ΑΣΕ ψήφισε υπέρ της συνέχισης) να αποσυρθεί από την απεργία αποχή από την αξιολόγηση και η οποία χαρακτηρίστηκε απαράδεκτη από το μέλος της ΑΣΕ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν υπήρξε δικαστική απόφαση, αφήνοντας εκτεθειμένους εκατοντάδες συναδέλφους που δύο χρόνια τώρα δίνουν τη μάχη απέναντι σε συμβούλους κι αξιολογητές. Συνεχίζοντας, ειπώθηκε ότι θα μπορούσε η ομοσπονδία τουλάχιστον να περιμένει τις αντιδράσεις και τις διεργασίες συνολικά σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αποτελώντας η ίδια στήριγμα και να μη βιαστεί να κάνει πίσω.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

 

Γκούθας Ιωάννης                                                                     Σκλαβούνος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου