Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Κάλεσμα ΣΕΕΑΠΙΝ στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΚΕΡΚΥΡΑ - Τ.Κ. 49100

http://eidikotitesionian.blogspot.com - Εmail: seeapin@gmail.com

 

                                                                          

 Κέρκυρα,03/11/2022

Αρ.Πρωτ. 38

 

Προς:

-          Μέλη ΣΕΕΑΠΙΝ

 

Θέμα: «Κάλεσμα ΣΕΕΑΠΙΝ στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022»

 

Ο ΣΕΕΑΠΙΝ καλεί τα μέλη του  να συμμετέχουν δυναμικά στην Γενική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου 2022 !!!

 

Συναδέλφισσα- Συνάδελφε,

 

Ζούμε μια περίοδο που η ακρίβεια δεν έχει πάτο και μας ζητάνε να δεχτούμε χωρίς καμία αντίδραση την ακρίβεια και το χτύπημα των δικαιωμάτων μας για να πάει μπροστά η οικονομία. Ακούμε καθημερινά για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται, για διακοπές ρεύματος, για οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας, αλλά δε μας λένε για ποιόν θα πάει μπροστά η οικονομία και για ποιόν θα είναι τελικά ο χειμώνας τόσο δύσκολος!

 

Η αλήθεια είναι ότι όσα pass και επιδόματα κι αν μας δώσουν και όσο κι αν θέλουν να τα παρουσιάσουν ως ανακούφιση, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις ανάγκες μας. Οι υπέρογκοι λογαριασμοί, οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά, η αυξημένη φορολογία είναι υποχρεωτικά όλα αυτά για εμάς, αλλά ταυτόχρονα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και φοροαπαλλάσσονται και λαμβάνουν  τεράστιες επιδοτήσεις. Μπουχτίσαμε να ακούμε ότι όλα λειτουργούν μια χαρά, όσο κι αν θέλουν να περηφανεύονται για τους διορισμούς που έγιναν. Παραμένουν τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, καθώς και όλων των ειδικοτήτων ΕΕΠ και ΕΒΠ. Παράλληλα, συνεχίζουν να υπάρχουν κενά σε  παράλληλες στηρίξεις μαθητών, αλλά και καθαριστριών, φυλάκων κλπ. Ανησυχούμε για το αν θα είναι ζεστά τα σχολεία φέτος και για το γεγονός ότι δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας εν μέσω εξέλιξης της πανδημίας. Η κυβέρνηση όμως δεν μιλά για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για δουλειά με δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μέσα από την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους μας όμως, όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας και τα αιτήματά μας για:

 

   Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο μας,

 

   Αύξηση του μισθού μας,

 

   Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού,

 

   Αποσαφήνιση των ΦΕΚ σε όλες τις ειδικότητες των ΕΕΠ και του ΕΒΠ,

 

● Μαζικούς διορισμούς, όλων των αναπληρωτών, κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, σχολικούς νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ειδικό βοηθητικό προσωπικό και κάλυψη όλων των αναγκών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ παντού. Δημιουργία σχολιατρικής και ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας.

 

● Μονιμοποίηση καθαριστριών, τραπεζοκόμων, φυλάκων, τροχονόμων, επιστατών.

 

   Κανένας μαθητής εκτός σχολείου, κανένας μαθητής χωρίς παράλληλη στήριξη.

 

  Εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς στα σχολεία τόσο των μαθητών όσο και των εργαζομένων με ευθύνη της κάθε Περιφέρειας.

 

 Κεντρικό Πανελλαδικό Σχέδιο για ανέγερση ή δημιουργία τόσο Γενικών όσο και Ειδικών Σχολείων σε κάθε περιοχή της χώρας με πλήρη στελέχωση, σε κτήρια που παραμένουν αχρησιμοποίητα από τους Δήμους και την Περιφέρεια ή σε χώρους που κρίνονται κατάλληλοι.

 

● Εξασφάλιση χώρων, υποδομών και όλων των απαραίτητων εργαλείων σε συναδέλφους που εργάζονται στα ΚΕΔΑΣΥ με πλήρη στελέχωση, μόνιμο προσωπικό και υπηρεσίες καθαρισμού.

 

 Γενναίες αυξήσεις στις Σχολικές Επιτροπές για μείωση του κόστους λειτουργίας των σχολείων (ΔΕΚΟ, ρεύμα, θέρμανση, φαρμακείο σχολείου, υλικά και εξοπλισμός). Καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων για τη λειτουργία των σχολείων.

 

 

Καλούμε όλα τα μέλη μας να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλα τα Νησιά του Ιονίου!

 

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός   Γραμματέας



   Γκούθας Ιωάννης                                                                   Σκλαβούνος Κωνσταντίνος  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου