Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Κληθήκαμε προσφατως να παραστούμε στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων και να συνομιλήσουμε με τον Υπουργό για τις ελλείψεις μας στην Ειδική Αγωγή. Μαζί με τα αδελφά σωματεία του χωρου της Εκπαίδευσης, κατόπιν συζητήσεων καταλήξαμε ότι είναι αργά για να δεχτούμε αυτή την 'ευγενική' πρόταση συμμετοχής σε μια γιορτή της κυβέρνησης.
Είναι αργά να μας καλεί κάποιος στο σπίτι του, όταν επι χρόνια μας φέρεται σαν να είμαστε οι φτωχοί του συγγενείς.
Είναι αργά να είμαστε και εμείς ευγενικοί με κάποιους που συνεχίζουν ακάθεκτοι τις προηγούμενες πολιτικές πρακτικές, συνεχίζοντας την ομηρία του αναπληρωτή, το καθεστώς της αδιοριστίας και της εργασιακής μας ανασφάλειας.
Κρίνουμε προσχηματική την πρόσκληση για ενημέρωση του Υπουργού, όταν τα προβλήματα του χώρου μας έχουν ειπωθεί απειρες φορές απο τα θεσμικά μας όργανα, απο τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία μας, απο τους εργαζόμενους, απο τους γονείς των παιδιών μας και τους φορείς εκπροσώπησής τους. Οι ελλειψεις σε προσωπικό, οι εναλλαγές σε προσωπικό, οι υποστελεχωμένες δομές, τα ακατάλληλα κτίρια, δεν είναι κάτι νέο. Οποιοσδηποτε δεν το γνωρίζει είναι το λιγότερο αδαής.
Ο ΣΕΕΑΠΙΝ, μαζί με τους Εκπαιδευτικούς Α' θμιας και Β'θμιας εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους των γονέων αλλά και πολλά σωματεία και συλλογικότητες του νησιού μας, θα είναι εκεί και καλεί τα μέλη του να βρίσκονται την Τετάρτη 6.00 έξω απο το Ionian Park Hotel για να δειξουμε την αντιθεσή μας σε μια κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει να μας φέρεται χωρίς την αξιοπρέπεια που μας αρμόζει.
Για το ΔΣ
Η πρόεδρος                 Η Γραμματέας
Μαρία Αγάθου         Αννέτα Καββάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου