Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Εγγραφο ΣΕΕΑΠΙΝ προς Περ. Δ/νση Εκπ/σης Ιονίων ΝήσωνΚέρκυρα 4/10.2016
Αρ. Πρ: 12
Προς: 1. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση
2. ΠΥΣΕΕΠ Ιονίων Νήσων

Δεδομένης της απολύτως εύλογης αγωνίας των μελών μας, ο ΣΕΕΑΠΙΝ επιθυμεί να ενημερωθεί αρμοδίως για τα εξής ώστε να ενημερώσει έγκυρα και τα μέλη του:
1.      Γνωρίζοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΕΕΠ δεν κατέληξε σε προσλήψεις λόγω θεμάτων σχετικών με ενστάσεις του ΑΣΕΠ αλλά και οργανωτικά- διοικητικά ελλείμματα στα κενά, θέλουμε να γνωρίζουμε πότε θα συνεδριάσει εκ νέου το ΠΥΣΕΕΠ.
2.      Γιατί δεν έχουν κατανεμηθεί ήδη οι 20 πιστώσεις (8 για ΣΜΕΑΕ και 12 για γενικά σχολεία) που έχει λάβει εδώ και μέρες η Περ/κή Δ/νση για ΕΒΠ, πράγμα που έκαναν ήδη πολλές περιφέρειες πριν λάβουν καν τους τελικούς πίνακες από τον ΑΣΕΠ για λόγους επιτάχυνσης των διαδικασιών.  Εξυπακούεται ότι επιθυμούμε ενημέρωση και για το πότε θα γίνουν οι προσλήψεις του ΕΒΠ για τις πιστώσεις που υπάρχουν ήδη.
3.      Σύμφωνα με σημερινή (4/10) ενημέρωση απο την Ομοσπονδία μας (ΠΟΣΕΠΕΕΑ) «Έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, θα έχει σταλεί από το υπουργείο στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης, η κατανομή των πιστώσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού για ΚΕ.Δ.Δ.Υ., Ε.Δ.Ε.Α.Υ. και Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ώστε στην περίπτωση που το Α.Σ.Ε.Π. καταφέρει να ολοκληρώσει την εξέταση των ενστάσεων του Ε.Ε.Π. εντός της τρέχουσας εβδομάδας, να έχει πραγματοποιηθεί η κατανομή από τις αντίστοιχες Π.Δ.Ε. προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω χρονοτριβή». Πότε σκοπεύει η Περιφέρειά μας να καλέσει το ΠΥΣΕΕΠ για να γίνει αυτή η κατανομή;
4.      Αν έχουν φτάσει πιστώσεις για τους Σχολικούς Νοσηλευτές και ποιες είναι αυτές. Στην περίπτωση που φτάσουν οι πιστώσεις πρώτα για γενικά σχολεία και οι τελικοί πίνακες, το ΠΥΣΕΕΠ Ι.Ν. θα προχωρήσει σε προσλήψεις ή θα περιμένει και τις πιστώσεις για τα ΣΜΕΑΕ για λόγους δίκαιης μεταχείρισης των αιτούντων;
Αιτούμαστε επίσης την συστηματική έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας της Περιφερειακής Διεύθυνσης για τις καθημερινές εξελίξεις αναφορικά με τις προσλήψεις για λόγους διαφάνειας και επίσημης κοινοποίησης.
Επισημαίνουμε ότι από την νομοθεσία είναι σαφές ότι στην στελέχωση με ΕΑΕ, ΕΕΠ και ΕΒΠ προηγούνται οι ΣΜΕΑΕ και έπονται τα γενικά σχολεία. Η αποσπασματική ροή πιστώσεων και πινάκων δεν θα πρέπει να καταλύει έμπρακτα την προτεραιότητα αυτή, ούτε θα πρέπει να περιορίζει ακόμα περισσότερο τις επιλογές των αναπληρωτών.
Ακόμα, επισημαίνουμε ότι δεδομένου ότι οι προσλήψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ συνεχίζουν να γίνονται ανεξάρτητα σε κάθε Περιφέρεια, κάθε μέρα καθυστέρησης που δεν οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους, ευνοεί την μοριοδότηση ορισμένων αναπληρωτών σε Περιφέρειες που προσλαμβάνουν πιο έγκαιρα, έναντι συναδέλφων τους που προσλαμβάνονται σε άλλες Περιφέρειες αργότερα, πράγμα που θα έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις όταν οι προσλήψεις αυτές θα πάψουν να γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο αλλά θα γίνονται σε κεντρικό.
Εν όψει των προγραμματισμένων εκλογών των αιρετών μελών του ΠΥΣΕΕΠ, υπογραμμίζουμε ότι είναι σημαντικό να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι προσλήψεις να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την διάλυση του παρόντος σώματος.
Γνωρίζουμε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι πολλοί, αλλά έχουμε κάθε δικαίωμα να ζητούμε απο την Περιφερειακή Διεύθυνση αφενός να είναι καθόλα προετοιμασμένη ώστε να προχωρήσει σε προσλήψεις το ταχύτερο δυνατό και αφετέρου να μας ενημερώνει επισήμως , ώστε να διαχειριστούμε όπως δυνάμεθα την επιβεβλημένη ομηρία και την ανεργία μας. Εκτιμούμε τις προσπάθειες των αιρετών μας στο ΠΥΣΕΕΠ, την πίεση και το άγχος που βιώνουν και ζητάμε απο την Περιφέρεια να συνδράμει με τον καλύτερο δυνατό οργανωτικό και διοικητικό συντονισμό, ώστε να μην χαθεί ουτε μια μέρα παραπάνω.
Σας υπενθυμίζουμε δε, ότι τα Ειδικά Σχολεία είτε υπολειτουργούν έχοντας μόνο τα λειτουργικά παιδιά, τα ΚΕΔΔΥ δεν συγκροτούν διαγνωστικές ομάδες και οι ΕΔΕΑΥ είναι βεβαίως ανύπαρκτες.
Για το ΔΣ
Μαρία Αγάθου
Πρόεδρος ΣΕΕΑΠΙΝ και  Αναπληρώτρια Ψυχολόγος όπου και όποτε αποφασίσει το Υπουργείο, ο ΑΣΕΠ, η Περιφερειακή Διευθυνση, ο Αγιος Σπυριδωνας, Γεράσιμος, Διονύσιος και Μαύρα, προστατες των Ιονίων (γιατι αλλωστε να μην ρωτάμε και αυτούς..)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου