Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πραγματοποιηθηκε σημερα 27-5-13 συνάντηση της προεδρου του Συλλόγου Μ.Αγάθου και της αιρετής μας στο ΠΥΣΕΕΠ Ιωάννας Καρέλλου, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καραβασίλη. 
Στην συνάντηση αυτή ενημερώσαμε τον περιφερειακό για τα προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση στις ΣΜΕΑΕ και στα ΚΕΔΔΥ. Ο ίδιος έδειξε ενδιαφέρον και δεσμευτηκαμε να του στείλουμε άμεσα λιστα με τις ελλέιψεις και τα κενά ώστε να πιέσει όσο δύναται στο Υπουργείο.
 Μας ανέφερε χαρακτηριστικά οτι τον απασχολεί πολυ η καθυστέρηση στις προσληψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ και οσο περνα απο το χέρι του, η επιθυμία του είναι να στελεχωθουν οι δομές με την έναρξη της χρονιάς. 
Ο περιφερειακός μας ζήτησε ενημέρωση για τις ΕΔΕΑΥ και τον πληροφορήσαμε για τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα υπάρχουν, εαν αυτές δεν στελεχωθούν επαρκώς.
 
Μας ειπε οτι 'ακούγεται' απο το Υπουργείο αύξηση των προσληψεων (απο το 2500 χιλιάδες που ήταν στην αρχή στους 8.000 αναπληρωτές γενικά)

Ενημερωσαμε τον περιφερειακό για θέματα κατανομής του ΕΕΠ και ΕΒΠ και για διάφορες ατασθαλίες που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Φάνηκε να τον ενδιαφέρει να γίνονται τα πράγματα νομοτυπα και σωστά και μας διαβεβαιωσε οτι θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει.

Αναφερθήκαμε επίσης σε θέματα 'μεγαλο-ιδιωτών' που με ύπουλους τρόπους μπαίνουν στην ειδική αγωγή και ζητήσαμε την παρέμβαση του. Μας διαβεβαίωσε οτι έχει ηδη προβει σε ενέργειες και είναι ενήμερος για κάποια τέτοια παραπτώματα.

Επιπλέον, με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι της Μ. Αγάθου στους Παξούς τονίσαμε το θέμα της ανυπαρξίας Τ.Ε στο νησί και ζητήσαμε να διευκολύνει την μετάβαση ομάδας του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κέρκυρας ώστε να αξιολογηθούν τα παιδιά στον χώρο τους και να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες με το κόστος της μετακίνησης. Ο περιφερειακός δέχτηκε το αίτημα μας ως πολυ λογικό και αναγκαίο και διερευνά τρόπους κάλυψης των εξόδων μας.

Τέλος ενημερώσαμε τον περιφερειακό για τα αιτήματα της Ομοσπονδία μας που αφορούν στο τετράπτυχο: Υπηρεσιακή εξέλιξη- Επιμόρφωση- ΑΣΕΠ - Συμβουλοι ΕΕΠ και του αφήσαμε υπόμνημα με τα αιτήματα μας.

Γενικά η πρώτη μας επαφή-γνωριμία του Συλλόγου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ήταν επιτυχής και ανοιξε ενα κανάλι επικοινωνίας ωστε να μπορούμε να περνάμε τα αιτήματα μας άμεσα στον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου