Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση μελών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11-12-12, τρίωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΣΕΕΑΠΙΝ, του ΣΕΠΕ, της ΕΛΜΕ , και  πολλοί εργαζόμενοι στον χώρο της ειδικής αγωγής (Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής σε Τμήματα Ένταξης, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό).
Ο Περ. Διευθυντής μας δέχτηκε όλους στο γραφείο του και οι πρόεδροι των φορέων του εξέθεσαν τα προβλήματα στον χώρο της Ειδικής Αγωγής και των ενημέρωσαν για τις δράσεις που συμβαίνουν πανελλαδικά σε επίπεδο ομοσπονδιών. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι αφού μελετήσει τα ψηφίσματα που του καταθέσαμε, θα συντάξει υποστηρικτικό έγγραφο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά 'όχι μόνο επειδή του το ζητάμε εμείς, αλλά επειδή το στηρίζει με την καρδιά του΄. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω της συνολικής οικονομικής κατάστασης της χώρας, είναι απαισιόδοξος ως προς την έκβαση των προσπαθειών μας, αλλά και για την πορεία της παιδείας γενικότερα. Εμείς τον διαβεβαιώσαμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την δημόσια δωρεάν ειδική αγωγή αλλά και για το δικαίωμα μας στην εργασία.

Πριν την συνάντηση με το περιφερειακό, οι πρόεδροι των φορέων, έδωσαν σύντομη συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, ώστε να γνωρίσουν οι πολίτες τους λόγους της κινητοποίησης μας και να καταλάβουν ότι οι επερχόμενες αλλαγές αφορούν όλους.

Για το ΔΣ

Μαρία Αγάθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου