Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Θέμα: Συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 16 Μαρτίου 2023 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, μαζί με τη ΓΣΕΕ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΚΕΡΚΥΡΑ - Τ.Κ. 49100

http://eidikotitesionian.blogspot.com - Εmail: seeapin@gmail.com


Κέρκυρα 14/03/2023

Αριθμ. Πρωτ. 5

Προς:

- Μέλη ΣΕΕΑΠΙΝ

Κοινοποίηση:

ΜΜΕ Ιονίων Νήσων

 

Ο ΣΕΕΑΠΙΝ συντασσόμενος με την υπ’ αριθμ. 15 - 13/03/2023 απόφαση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Καλεί όλα τα μέλη του να δώσουν το παρόν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν στα Ιόνια Νησιά.

Ø  Κέρκυρα, προσυγκέντρωση 11.00 π.μ στα Γενικά Λύκεια

Ø  Κεφαλλονιά, 11.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου

Ø  Ζάκυνθος, 10.00 π.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου

Ø  Λευκάδα, 11.00 π.μ. στον Άγιο Μηνά

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΗΝΟ ΟΡΓΗ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2023!

Από την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές πλημμύρισαν τους δρόμους δεκάδων πόλεων όλης της χώρας απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας πολλές μέρες τώρα και ιδιαίτερα, την ημέρα της απεργίας στις 8 Μαρτίου και στις συγκεντρώσεις της Κυριακής 12 Μαρτίου. Όλοι μαζί βροντοφωνάξαμε ότι ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα, απόρροια πολιτικών επιλογών και κυβερνήσεων χρόνια τώρα και ότι το κέρδος τους μας οδηγεί στο θάνατο.

Η προσπάθεια προπαγάνδας από τα ΜΜΕ και τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις να μας πείσουν ότι είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης έχει πέσει στο κενό και αυτό αποδεικνύεται από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις όλων των ημερών. Δεν μας λένε όμως ότι ο πραγματικός ένοχος είναι η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση στο «όνομα» της απελευθέρωσης των μεταφορών και ότι μετράνε περισσότερο το κόστος από την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΣΤΟΣ- ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε σε σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε φορά που βρέχει δεκάδες σχολεία πλημμυρίζουν, ταβάνια καταρρέουν, σοβάδες πέφτουν. Δουλεύουμε σε απαρχαιωμένα κτήρια με κίνδυνο τη ζωή τη δική μας και των μαθητών μας. Φοβόμαστε στην ιδέα και μόνο ενός σεισμού. Θυμόμαστε και θρηνούμε το πρόσφατο γεγονός του θανάτου του μαθητή στις Σέρρες από το λέβητα που έσκασε.

Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη. Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

● Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων του κλάδου.

● Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.

Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.

● Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

● Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων, να σταματήσει η μετάθεση ευθυνών και το «μπαλάκι» ανάμεσα σε υπεύθυνο – ανεύθυνο κάθε φορά που προκύπτει ζήτημα.

● Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα αντισεισμικοί έλεγχοι (σε βάθος και όχι μόνο οπτικοί) σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

● Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

● Να εκδοθούν σαφή πρωτόκολλα ενεργειών για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία π.χ. ώρα και προϋποθέσεις πραγματοποίησης εργασιών στα σχολεία με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών.

● Να εξασφαλιστεί, με ευθύνη του κράτους, η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών και πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών.

Βγαίνουμε ξανά στους δρόμους μαζί με τους μαθητές, φοιτητές κι εργαζόμενους!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις κατά τόπους συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση των σχολείων μας και των μαθητών μας στην απεργία – αποχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ μαζί και με ΔΟΕ- ΟΛΜΕ!

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός   Γραμματέας



   Γκούθας Ιωάννης                                                                 Σκλαβούνος Κωνσταντίνος  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου