Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΥΣΕΕΠ, ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΔΕΣΥΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αν παρακολουθείτε τις εξελίξεις στην εκπαίδευση τον τελευταίο καιρό θα ανησυχείτε – με το δίκιο σας- γι’ αυτά που θα γίνουν με τις προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδική αγωγή τον προσεχή Σεπτέμβριο. Επειδή οι πληροφορίες που έρχονται από το υπουργείο δεν είναι ούτε σαφείς ούτε οριστικές (έχουμε μάθει να βλέπουμε αλλαγές της τελευταίας στιγμής) θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε κάποια θέματα που έχουν σχέση με τις θέσεις ΕΕΠ/ΕΒΠ σε ΣΜΕΑ και ΚΕΔΔΥ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα προσληφθούν για το 2013-2014:

520 Αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) για τις ανάγκες των Ε.Δ.Ε.Α.Υ, από Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και από τους αξιολογικούς πίνακες Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π που θα συσταθούν σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με βάση την Εγκύκλιο των Αναπληρωτών η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες.

300 Αναπληρωτές Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης, στα γενικά σχολεία, από Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και από τους αξιολογικούς πίνακες Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π που θα συσταθούν σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με βάση την Εγκύκλιο των Αναπληρωτών η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες. Οι προσλήψεις δε, του προσωπικού αυτού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, θα πραγματοποιηθούν εντός του  προσεχούς μηνός Οκτωβρίου.

Επίσης θα προσληφθεί ένας πολύ μικρός αριθμός Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π,  από τις 2.500 πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν στο σύνολο των αναγκών της Εκπαίδευσης.

Τώρα όσον αφορά στις ανάγκες των ΚΕ.Δ.Δ.Υ σε Ε.Ε.Π και των Ειδικών Σχολείων σε Ε.Β.Π και επειδή δεν υπάρχει πρόβλεψη πρόσληψης Αναπληρωτών από Προγράμματα ΕΣΠΑ, το Υπουργείο Παιδείας έχει στραφεί στην «αξιοποίηση» Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για να μπορέσει να στελεχώσει με προσωπικό τις δομές αυτές, με 8μηνες συμβάσεις εργασίας και όχι με 5μηνες που είναι το σύνηθες των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.  Τα Προγράμματα αυτά βέβαια, απευθύνονται σε ανέργους, με μοριοδοτούμενο το χρόνο ανεργίας και όχι την προϋπηρεσία, την τόσο σημαντική όταν μιλάμε για δουλειά σε δομές Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ.  Το πρόβλημα της μη προσμέτρησης της προϋπηρεσίας αφορά όμως ΜΟΝΟ στο προσωπικό που θα προληφθεί σε ΚΕΔΔΥ ως Ε.Ε.Π και στα Ειδικά Σχολεία ως Ε.Β.Π, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας επιστήσουμε την προσοχή όσο αφορά τις αιτήσεις που θα γίνουν στην περιφέρειά μας και συγκεκριμένα τις επιλογές που θα κάνει ο καθένας σας. Δεν γνωρίζουμε αν οι προσλήψεις θα γίνουν όλες το ίδιο χρονικό διάστημα ή αν θα έχουν το δικαίωμα οι υποψήφιοι να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για όλες τις πηγές πρόσληψης (πχ ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ, κρατικές πιστώσεις) .  Πολλά σημεία μένουν να διευκρινιστούν ακόμη όσο αφορά τις προσλήψεις όπως και σχετικά με την ανασύσταση του ΠΥΣΕΕΠ που θα πρέπει να προηγηθεί της κατάρτισης πινάκων μοριοδότητης. Οι προβληματισμοί που προκύπτουν από την παρούσα συγκεχυμένη εικόνα  έχουν ήδη τεθεί υπόψη του  Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης .  Θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη μέσω του ιστολογίου του συλλόγου μας.

Οι αιρετές του ΠΥΣΕΕΠ Ιονίων Νήσων
  Κασσιανή Δεσύλλα

  Ιωάννα Καρέλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου