Η πρόκληση του μήνα

  • Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
  • Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

(Ν.Καζαντζακης, Ασκητική)

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕΕΑΠΙΝ για την 19η Απριλίου

Ήταν μια γεμάτη μέρα για τους φορείς της Ειδικής Αγωγής στην Κέρκυρα.

Στις 12.30 μαζευτήκαμε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Τα τοπικά ΜΜΕ κάλυψαν την δράση μας και όλοι οι φορείς κάναμε δηλώσεις. Ο Περιφερειακός, όπως ενημερωθηκαμε ήταν στο Υπουργείο και μας δέχτηκε η αντικαταστατρια του κ. Παχή. Οι εκπρόσωποι των φορεων, θεσαμε τα ζητήματα και τις ελλείψεις που ταλανίζουν την ειδική εκπαίδευση, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα, ενώ η κ. Παχη πάσχιζε να προβάλλει δικαιολογίες που δεν επειθαν κανέναν.

Το μεσημέρι, η πρόεδρος του ΣΕΕΑΠΙΝ και η πρόεδρος του ΣΕΠΕ, εμφανιστηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές την ιδια ωρα, στα δυο τηλεοπτικά καναλια του νομού και ετσι οι τηλεθεατες ενημερωθηκαν για την ειδική αγωγή, τις τοπικες και πανελληνιες δράσεις και τα προβλήματα του χωρου.

Το απόγευμα  σε μια πολυ ανθρώπινη εκδήλωση- συζήτηση  ακούσαμε προσωπικά βιώματα σχετικά με την αναπηρία, τις μαθησιακές δυσκολίες αλλά και τις εμπειρίες των εργαζομένων στον χώρο.

Προσωπικό σημείωμα:
Με ρωτάτε αν είμαι ευχαριστημένη; Όχι  Θα ήθελα περισσότερο κόσμο. Περισσοτερους γονείς, περισσοτερους συναδέλφους. Ο νους μου δεν χωρά, το πως κινδυνεύει η εργασία μας και εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια.. Αλλά αυτό είναι θέμα δικό μου να το διαπραγματευτώ και να το χειριστώ. Δεν περιμένω πια από τους πολλούς (παρότι οι πολλοι περιμενουν απο εμας να στηρίξουμε τα δικαιωματα τους, οταν οτιδηποτε προκύπτει). Περιμένω απο τους λίγους και καλούς και με αυτούς θα συνταχθώ στο αγωνα για το καλό και το δικαιο.

Μαρία Αγάθου

Η κ. Μαρκάτη μας μιλησε για την πορεία, τις δυσκολίες της μαθησιακής δυσκολίας του παιδιού της και το πώς οι οι δομές-που τωρα χάνονται, την στηριξαν στον αγωνα της

Η προεδρος του ΣΕΕΑΠΙΝ σε μια παραλλαγη της 'οδύσσειας ενος ξενιτεμένου' μίλησε για την οδύσσεια μιας αιωνιας αναπληρώτριας' αλλά και στο πως ο χώρος της ειδικής αγωγής μας κάνει καλύτερους ανθρώπους

Ακούγοντας με προσήλωση τον Ανδρέα Σκούπουρα να μας περιγράφει το βίωμα της κινητικής αναπηρίας, θεματα ορολογίας, ζητήματα προσβασμότητας και κοινωνικών στάσεων


Ο κ. Ζουμπουλίδης με χρόνια παρουσία στο γονεικό αναπηρικό κινημα, ενημέρωσε το κοινό για τις θέσεις της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ


Η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας αναφερθηκε μεταξυ αλλων στις επιπτωσεις της υποστελέχωσης στην ειδική αγωγή, τοσο για τα παιδια και τους γονείς αλλά και για τον αντικτυπο της υποστελέχωσης στην γενικη παιδεία.

Εκπροσωπώντας τον ΣΑΤΕΑ, ο ειδικός παιδαγωγος Παναγιωτης Ανάπαλης μας μίλησε για τις παράλογες συνθηκες στις οποιες καλούνται να δουλεψουν οι ειδικοι παιδαγωγοί, τις αδικίες εις βάρους του κλάδου τους και το βίωμα του παιδαγωγού που προσπαθει να παρεχει ποιοτικη εκπαιδευση χωρις κρατική στηριξη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου